איך לתכנן בית כשהילדים כבר אחרי הצבא?

עודכן ב: מאי 13

את הבית הזה, מסוג בנה ביתך, תכננתי עבור משפחת דוד. זוג פנסיונרים מקסים שקיבל בירושה מגרש עם בית ישן בן 50 שנה ואחד השיקולים שעמדו לנגד עיניהם היה האם למכור את המגרש או לבנות בית חדש שיתאים יותר לצרכים העכשוויים שלהם.




כאשר הזוג המקסים הזה פגש אותי הם הציגו בפניי התלבטות אישית חשובה, הבית שבו הם חיו כבר ישן מצד אחד מספק לזוג עם שני ילדים אחרי צבא מצד שני הרצון העז שלהם כהורים לעזור לילדים בתחילת דרכם העצמאית לחסוך כסף ולאפשר להם לגור בבית עוד מספר שנים אך עם הנוחות המתאימה לגיל.


וכך בעצם התחלנו תכנון בית כאשר המחשבה שכל הזמן הייתה לנגד עניי היא ילדיי הזוג שרציתי ליצור עבורם יחידות דיור נוחות למגורים ולא חדרי שינה של מתבגרים.



מספר שיקולים בגיל הפנסיה…..


כשאני פוגשת זוגות בגיל הפנסיה אני שמה לב למספר שיקולים שמנחים אותם בתכנון בית ואלו שיקולים חשובים מאד:

  1. השיקול הראשון הוא תמיד הילדים , לעזור להם לדאוג להם בייחוד בתקופה של היום בה מחירי הדירות גבוהים ולא פשוט לזוגות צעירים לרכוש דירה.

  2. השיקול השני הוא לחיות בקומה אחת ללא צורך במדרגות כאשר הקומה הראשונה חייבת להכיל את כל צורכי הזוג עד לזקנה.

  3. תכנון בית גמיש, ולמה אני מתכוונת? הריי הילדים בסופו של דבר יעזבו את הקן ואז מה עושים עם כל הגודל הזה? הפתרון לתכנן את הבית באופן כזה שיהיה בעתיד אפשרות להשכיר אותו ולהפוך אותו לנכס מניב וזה בהחלט הכנסה נוספת בתקופת הפנסיה והיא מבורכת.

  4. תקציב בנייה, שיקול נוסף חשוב לא פחות כבר לא רוצים בגיל כזה להתחייב למשכנתה.



מתחילים לתכנן, קומת הכניסה……..


הבית של הזוג דוד נמצא על מגרש של 500 מ"ר עם תב"ע נהדרת וזכיות בנייה מהטובות שנתקלתי בהן, אך זיכרו יש גם תקציב בנייה ואת זה בהחלט חשוב לזכור. הקומה הראשונה קומת הכניסה של הבית היא בעצם הקומה של הזוג והיא מכילה בתוכה את כל הפונקציות שעונות על צורכי הגיל.

מטבח גדול ומרווח עם אי ובצמוד אליו פינת אוכל גדולה המתאימה גם לאירוח וגם לארוחות משפחתיות.

סלון מרווח וגדול כ 30 מ"ר .יציאות לפינות ישיבה קדמיות גם מהסלון וגם מהמטבח בכדי לנצל את השמש הקיצית ולארח גם בחוץ. הזוג דוד מאד אוהבים את החצר והצמחייה והיה להם חשוב ליצור פינת חמד בחוץ שיאפשרו להם להנות מהגינה.


בנוסף לכך הסיבה שהסלון ומהמטבח תוכננו בחלק הקדמי של המגרש זה מכיוון שהחניות ממוקמות בחלק זה ולזוג היה חשוב הנוחות שבכניסה לבית כאשר מגיעים עם קניות.


בחלק האחורי של הבית תוכננו יחידת ההורים המפנקת, הממ"ד כחדר עבודה, שירותי האורחים, ופינת כביסה. מהחלק האחורי של הבית ניתן לצאת לגינה גדולה ופרטית של ההורים. הזוג דוד רצו שתהייה להם פינת ישיבה פרטית ושקטה והגינה האחורית בהחלט ענתה על הדרישה.


הכל התחיל מהילדים….


אז הגענו לקומת הילדים, כאשר קומה שלמה זו מוקדשת רק להם. 2 חדרי שינה ענקיים הכוללים חדר רחצה פרטי לכל חדר . אזור כביסה פרטי לקומה. מרפסת ענקית המשקיפה לחצר הקדמית של הבית, לארח של חברים.

השיקול בלתכנן להם חדרי שינה גדולים ולא יחידות דיור היה שהם כרגע בגיל של אחרי צבא וזה בהחלט עונה על צורכי הפרטיות שלהם. הקומה כולה בעתיד יכולה להפוך להיות כיחידה אחת גדולה כאשר אחד מהילדים יחליט להתחתן ולגדל משפחת בשנים הראשונות.


הכניסה לבית


הכניסה לבית משפחת דוד תוכננה מהצד הימני. ולכך כמה סיבות: הסיבה הראשונה היא צורת המגרש והעמדת הבית על המגרש. הסיבה השנייה והעיקרית היא יצירת הפרדה פנימית ל2 אגפים, אגף פרטי ואגף ציבורי.

באגף הפרטי חדרי השינה ובאגף הציבורי הפונקציות היומיומיות, סלון, מטבח, פינת אוכל.

כאשר אני מתכננת כניסות לבית פרטים חשוב לי תמיד שהכניסה תיהיה מזמינה ומטופחת שתהייה מקבלת את כל באייה בחיבוק גדול. חשוב לי גם לקרות תמיד את הכניסה גם בכדי לשמור על דלת הכניסה משמש וגשם וגם בכדי להגן על דיירי הבית בבואם הביתה.



אז זו התוצאה הסופית של משפחת דוד היקרה בית מקסים בסגנון כפרי עדין שעונה על טעמם האישי , בית שמעניק מחשבה גם עבור הזוג וגם עבור ילדיהם, בית שמכיל אזורים ציבורים ואזורים פרטם גם בפנים וגם בחוץ , ובעיקר בית שמגשים עבורם את חלומם האישי והפרטי.


#תכנון בית#בנה ביתך#תקציב בנייה


  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

   כל הזכויות שמורות

 2015 למשרד אדריכלים פזית חזיז